Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /home/sape01/domains/terapevtskidotik.si/public_html/templates/baseline/yjsgcore/yjsg_core.php on line 338

Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /home/sape01/domains/terapevtskidotik.si/public_html/templates/baseline/yjsgcore/yjsg_core.php on line 341

Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /home/sape01/domains/terapevtskidotik.si/public_html/templates/baseline/yjsgcore/yjsg_head.php on line 213
Terapevtski dotik - Telovadba za dojenčke
 

Telovadba za dojenčke

Je razvojna vadba za dojenčke od rojstva do prvih korakov, ki je usmerjena v čutno gibalni razvoj dojenčka v obdobju od rojstva do enega leta starosti. Je prijetna za malčka in poučna za starše. Malček bo užival, starši pa se boste sprostili in se naučili dojenčka dvigovati, nositi, ga polagati, se z njim razvoju primerno igrati ter usmerjati in spodbujati njegov motorični razvoj v različnih razvojnih obdobjih. Poteka pod vodstvom razvojne terapevtke z mednarodnim certifikatom za izvedbo razvojno nevrološke obravnave (RNO - Bobath). Vadba poteka v skupini.

 

Zakaj je gibanje dojenčka  pomembno?

Otroček se na začetku svoje poti razvija v maminem trebuščku, kjer se giblje v vodi in čuti svoje telo v breztežnostnem prostoru. Gibanje je zanj preprosto in prijetno. Takoj po rojstvu novorojenček občuti gibanje pod vplivom težnosti, kar zanj predstavlja velik izziv in priložnost za učenje. Narava je novemu bitjecu v pomoč dala "program", ki vodi njegovo gibanje do okvirno tretjega meseca starosti; ta podpira primarne reflekse - sesalne, prijemalne, iskalne ... 

Druge nevronske povezave v možganih bodo nastajale preko novih izkušenj, ki jih dojenčku z vsakodnevnim ravnanjem posredujemo starši, predvsem mamice. To je čas pridobivanja čutno gibalnih izkušenj - kar dojenček občuti, tudi razume, in kakor razume, tako se tudi giblje in odziva na svet okoli sebe.

Telovadba je prilagojena potrebam in gibalnim spretnostim dojenčka.  Nove gibalne izzive in izkušnje, ki mu jih ponudimo, sam vključi v gibanje in s tem posledično v občutenje svojega telesa. Na ta način se dojenček srečuje z vedno novimi izzivi in pridobiva veščine, s katerimi vedno bolj obvladuje svoje telo. Program se vsebinsko dopolnjuje in nadgrajuje.

Za dojenčka, pri katerem opažate bolj okorno gibanje, zategovanje glavice nazaj, ali če se otrok ne obrača na bok, trebuh, se ne plazi ali ne sedi, je bolj priporočljiva individualna razvojna obravnava.

Za dojenčka mlajšega od enega meseca je bolj priporočljiva individualna obravnava - baby handling.

 

Kako poteka vadba?

Ob prihodu dojenčka slečemo in odložimo na blazino, mu ponudimo igračko in mu dovolimo, da se prilagodi na okolje in druge dojenčke. Vadba je dinamičen sklop gibalnih aktivnosti ob prepevanju otroških pesmic, gibanja na žogah, zibanja na maminih kolenih in rokah ter sproščujoče masaže dojenčka. Med vadbo dojenčka, kadar je to potrebno in želeno, nahranimo. 

 

Kje in kdaj poteka vadba?

Vadba poteka v manjši skupini ob torkih v Terapevtskem dotiku, Tržaška 23, Vrhnika:

  • za dojenčke od prvega do petega meseca starosti od 11.00 do 12.00 ure
  • za dojenčke od petega do osmega meseca starosti od 10.00 do 11.00 ure
  • za dojenčke nad osem mesecev starosti do enega leta od 9.00 do 10.00 ure

 

Kaj potrebujem za vadbo?

Na vadbo pridite udobno oblečeni, dojenčka oblecite v več plasteh, da ga boste lahko po potrebi slekli. Telovadba poteka na blazinah, zato naj tudi mamica obleče udobna športna oblačila. 

 

Kdaj lahko začnemo z vadbo?

Na vadbo z dojenčkom začnete prihajati takoj, ko se mamica počuti v dobri fizični kondiciji, najprimerneje je od šestih tednov do enega meseca starosti oz. kadarkoli do dopolnjenega enega leta otrokove starosti.

 

 

CENIK

Telovadba za dojenčke (enkraten obisk)                                         15 eur

Telovadba za dojenčke (štirje obiski, veljavnost 4 tedne)                 50 eur

Telovadba za dojenčke (dvanajst obiskov, veljavnost 12 tednov)     130 eur

 

celotni cenik

podarite DARILNI BON!

Terapevtski dotik

Petra Šmid Seljak s.p.
dipl. delovna terapevtka
terapevtka razvojno nevrološke
obravnave, Bownova terapevtka

 

Tržaška 23, 1360 VRHNIKA

051 395 059

terapevtskidotik@gmail.com

Delovni čas

po predhodnem
telefonskem naročilu.