Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /home/sape01/domains/terapevtskidotik.si/public_html/templates/baseline/yjsgcore/yjsg_core.php on line 338

Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /home/sape01/domains/terapevtskidotik.si/public_html/templates/baseline/yjsgcore/yjsg_core.php on line 341

Notice: Undefined property: YjsgCheckBrowser::$Name in /home/sape01/domains/terapevtskidotik.si/public_html/templates/baseline/yjsgcore/yjsg_head.php on line 213
Terapevtski dotik - Baby handling
 

Baby handling

Ravnanje z dojenčkom

»Baby handling« ali ravnanje z dojenčkom je individualni prikaz ravnanja in negovanja dojenčka. Naučili se boste pravilnih prijemov, prilagojenih posebej vašemu dojenčku pri vsakodnevni skrbi zanj (previjanje, oblačenje, dojenje, pestovanje, igra, spanje …). S pravilnim rokovanjem boste učinkovito podprli njegov celostni razvoj. Prikaz pravilnega ravnanja je možen še pred rojstvom dojenčka.

 

Kaj je »Baby handling«?

Je  pravilno ravnanje z dojenčkom. Je sodelovanje z dojenčkom v vseh življenjskih situacijah, tako med dojenjem, previjanjem, oblačenjem, dvigovanjem in polaganjem, kot spanjem in igranjem. Pomembni so tudi pripomočki, ki jih uporabljamo za nego in razvoj otroka, kot so duda, steklenička, posteljica, igralna površina ter ne nazadnje voziček in avto sedež.

Gre za prikaz položajev, ki so koristni za otroka in pri katerih lahko dojenček aktivno sodeluje, je usmerjen proti sredini in simetrično naravnan.

 

Zakaj je tako pomembno pravilno ravnanje z dojenčkom?

Z vsakodnevnim pravilnim ravnanjem z dojenčkom gradimo telesno shemo otroka, na ta način mu pomagamo osvajati potrebne gibalne vzorce, ki jih bo uporabljal za funkcionalno gibanje vse življenje.

Starši s pravilnim ravnanjem z dojenčkom vsakodnevno usmerjajo kvaliteto gibanja in se tako lahko izognejo večini gibalnih težav, ki pestijo dojenčke (bolj okorno gibanje, zategovanje glavice nazaj, otrok se ne obrača na bok, trebuh, ne plazi ali ne sedi).

Razvoj otroka poteka raznoliko in odstopanj od normale je veliko. Da pa odstopanja ne pripeljejo do resnejših gibalnih težav kasneje v življenju, je bistveno pravilno ravnanje z njim že v najzgodnejšem življenjskem obdobju.

 

Kdaj priti na prikaz pravilnega ravnanja z dojenčkom?

Za prikaz pravilnega rokovanja z dojenčkom je najprimernejši čas čim hitreje po otrokovem rojstvu ter seveda vse do enega leta starosti oz. kadarkoli se starši sprašujejo, kako bi še lahko pomagali otroku pri individualnem gibalnem razvoju. Za dojenčke mlajše od enega meseca je še posebej priporočljiv, saj je aktivnost, s katero lahko začnemo takoj po rojstvu, ko mamino telo še ni popolnoma pripravljeno za nove izzive.

 

 

CENIK

Baby handling                                                                    40 eur

Baby handling na vašem domu (Vrhnika in bližnja okolica)     65 eur

 

celotni cenik

podarite DARILNI BON!

Terapevtski dotik

Petra Šmid Seljak s.p.
dipl. delovna terapevtka
terapevtka razvojno nevrološke
obravnave, Bownova terapevtka

 

Tržaška 23, 1360 VRHNIKA

051 395 059

terapevtskidotik@gmail.com

Delovni čas

po predhodnem
telefonskem naročilu.